Ammattilaisen siivousvinkit: tiskikoneen puhdistus

23.09.2020

Jos joskus kuulet kiukkuista nurinaa siitä että, tiskikoneen pesutulos ei ole hyvää voi syynä olla puhdistuksen puute. Tiskikoneen puhdistus ei ole välttämättä kaikissa perheissä tavallista, mutta tiskikonekin tarvitsee ajoittain puhdistusta toimiakseen kunnolla. Sarjassamme ”Ammattilaisen siivousvinkit” on tänään vuorossa tiskoneen puhdistus.

Pidä tiskikone toimivana säännöllisyydellä 

Tiskoneen puhdistus on toimivinta, kun siitä tulee hyvä tapa. Säännöllisyys on avain tiskarin toimintakunnossa pitämiseen. Likaisimmat astiat kannattaa puhdistaa kevyesti ennen koneeseen laittoa. Käytä astianpesukonetta säännöllisesti siten, että lika ei pääse kuivumaan astioihin tiukasti. Ota tavaksi tarkistaa missä kunnossa tiskikone on. Jos kone alkaa vaikuttaa likaiselta tai jopa haista on aika siirtyä astetta kovempiin otteisiin.

Tiskikoneen puhdistus kotikonstein

Jos tiskikone on oikeasti päässyt pahaan kuntoon, tiskikoneen puhdistus vaatii jo hieman tehokkaampia aineita ja hieman enemmän vaivaa.

  • Käy läpi pesukorit. Mikäli likaa on päässyt kertymään poista korit paikaltaan ja pese erikseen esim. suihkun alla käsitiskiaineella ja harjalla. Muista huuhdella huolella sillä käsitiskiaine vaahtoutuu tiskikoneessa ikävästi.
  • Avaa tiskikoneen suodatin. Suodatin löytyy tiskikoneen sisäpuolelta pohjasta. Käy läpi vastaavasti kuin pesukorit ja huuhtele. Aseta kaikki osat takaisin paikoilleen.
  • Käy läpi tiskikoneen tiivisteet esim mikrokuituliinalla. Mikrokuituliina ei vaadi välttämättä edes pesuainetta, vaan se poistaa likaa ja rasvaa ilmankin.
  • Annostele sitruunahappoa 2-3 rkl pesuainelokeroon ja käytä läpi normaali pesuohjelma joka pesee 60-65 Celsius-asteessa. Sitruunahappoa saa apteekista ja Sallisen sitruunahappoa useasta hyvin varustellusta kaupasta
  • Voit pyörittää vielä toisen pesuohjelman sitruunahapon jälkeen tyhjänä, jolloin viimeisetkin liat poistuvat

Halutessasi ekologisemman puhdistustavan kokeile sitruunahapon tilalla ruokasoodaa ja etikkaa. Annostele 2 dl etikkaa tiskikoneen pohjalle ja ylätasolle pieneen astiaan 1 dl ruokasoodaa. Puhtaita tiskaushetkiä!

p.s Kurkkaa myös vinkkimme kotisiivouksesta.